Consumul de ciuperci poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, de la sprijinirea sistemului imunitar până la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, precum seleniu, vitamina D, vitamina B și cupru, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor.
CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Ruladă de porc cu spanac și ciuperci – Delicioasă și ușor de preparat
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală și se curăță ciupercile. Se taie felii sau cubulețe potrivite.
Se toacă ceapa și usturoiul, iar cartoful se taie cubulețe mici de ½ centimetri.
Într-o oală se încălzește uleiul și se pune ceapa. Se sotează până devine translucidă.
Se adaugă ciupercile, usturoiul și untul.
Potrivim de sare și piper.
Se sotează la foc mic până când ciupercile își lasă toată apa. În acest moment, lichidul aproape acoperă ciupercile. Lăsăm să scadă 5-7 minute.
Adăugăm apă cât să acopere bine ciupercile. Punem și cartoful.
Lăsăm totul să fiarbă la foc mic aproximativ 15-20 minute sau până când cartoful este bine fiert.
Cu un blender vertical pasăm supa și adăugăm treptat smântâna lichidă până când supa are consistența dorită.
CITEȘTE ȘI: O adevărată comoară pentru sănătate: Vitaminele și mineralele care se găsesc în ciuperci
Sfat: Supele cremă sunt ideale pentru a te juca cu texturile. Rumenește felii de ciuperci și adaugă-le în supă, îmbogățește-o cu semințe de tot felul sau alege să o mănânci alături de biscuiți din semințe, crutoane, sau pâine proaspătă.